Lekkerste gehaktbal 2020

Recent stond de keuring van de lekkerste gehaktbal 2020 op de agenda.

De vakjury bestond dit jaar uit: Voorzitter Wouter van de Veen, Hans de Goeij, Marloes van Hartskamp en de winnaar van de lekkerste bal 2019 Jean Pierre Jongmans.

Vol enthousiasme en zin in de dag zijn wij begonnen aan de keuring van deze klassieker uit de keuken. Met alle corona regels in achtneming (alles was netjes geregeld) zijn we begonnen aan de beoordeling van een 80 tal inzendingen.

De gehaktballen werden ook dit jaar weer beoordeeld op smaak, geur, samenstelling en natuurlijk uiterlijk. Wat ons opviel was dat een groot aantal inzendingen hier niet aan voldeden. Een gehaktbal hoort natuurlijk mooi rond te zijn zonder luchtgaten. Hier is nog ruimte voor verbetering, dit scheelt weer de nodige aftrekpunten.

Maar ook hebben wij veel smaakvolle, karakteristieke gehaktballen op tafel voorbij zien komen. De top 3 was erg spannend en zat dicht bij elkaar, maar de mooie ronde bal met een pure vleessmaak van Keurslager van Stien was echt de topper. Van harte met jullie derde overwinning mooie prestatie!

Met dank aan de KNS, een mooie interessante dag achter de rug.

Met vriendelijke groet Marloes van Hartskamp