Belangrijke data voor in de agenda

Planning opleidingstrajecten & activiteiten Expertisecentrum

Het expertisecentrum heeft de afgelopen twee jaar al 40 vakspecialisten opgeleid tot gecertificeerd productkeurmeesters die voor diverse productkeuringen zijn ingezet:

  • Slavakto
  • Vas
  • Arnhem Rookworststad
  • NSM
  • Productkeuringen voor aangesloten expertleden
  • Productkeuringen op aanvraag van bedrijven
  • Productkeuring van de KNS

Deze inzet van gecertificeerde productkeurmeesters zorgt voor een objectieve en onafhankelijke beoordeling en binnen de doelstelling van het expertisecentrum, borgen van kwaliteit en kennistransfer. Want bij iedere keuring proberen we ook zo veel mogelijk de aspirant productkeurmeesters ervaring op te laten doen onder begeleiding van deze gecertificeerde productkeurmeesters.

Het is dan ook geweldig nieuws dat de KNS de vraag heeft neergelegd bij het Expertisecentrum voor het Slagersambacht om de uitvoering van de productkeuring op zich te nemen. Met ingang van 2021 gaan we dus de volgende keuringen uitvoeren:

Grote Grilworst Test  

Inleveren producten: dinsdag 26 januari

Keuring: wo 27 januari op SVO locatie Houten

Prijsuitreiking: ma 15 maart (hybride congres)

Spare Rib Trophy

Inleveren: di 1 juni

Keuring: wo 2 juni op SVO locatie Houten

Prijsuitreiking: ma 21 juni (ALV)

Lekkerste Bal Gehakt

Inleveren: dinsdag 7 september

Keuring: wo 8 september op SVO locatie Houten

Prijsuitreiking: ma 5 oktober (voorlopig NSM)

Ron Kinkelaar