Last but not least

Zoals wel vaker in de worstmakerij moet je flexibel zijn. Een tijdje terug tijdens het zeer geslaagde seminar van de Hybride vleesproducten vond de certificaatuitreiking plaats van de training Worstmaker. Hierbij was bijna iedereen aanwezig om het certificaat in ontvangst te nemen. Een deelnemer was wegens ziekte tijdens het eindexamen afwezig.

Iemand die zo dicht bij de eindstreep is kan je niet zo lang laten wachten op een nieuwe kans. Flexibiliteit is een worstmaker eigen. Want je moet je productie goed plannen, maar elke planning is nog nooit zo gelopen als van tevoren bedacht. Zo ook met dit examen. De student kwam uit de regio Groningen. De training had hij gevolgd in Houten. Maar in goed en praktisch overleg is besloten hem in Zwolle uit te nodigen. Een andere SVO-locatie waar ook alles aanwezig is om de training af te ronden.

De deelnemer van de training was afgelopen 21 maart op tijd aanwezig. Een goede voorbereiding is het halve werk. IJsmachine aan, darmen in het water, machines klaarzetten. Nathan Burggraaf kwam ondertussen ook aan in Zwolle. Na hem bijgepraat te hebben over het goed afnemen van een examen hebben we samen beoordeeld hoe de deelnemer de producten maakt. Ook de al bereide producten werden gekeurd volgens het keuringsformulier. Heerlijke producten die goed in elkaar zaten.

De protocollen zijn ingevuld, de producten beoordeeld, de processen gezien en de dag is doorgenomen. Al met al een mooi cijfer op het examen. En zo is ook de laatste deelnemer van deze training geslaagd. Allemaal een beetje flexibel zijn om zo te kunnen laten zien wat je kan.

Nu op naar de nieuwe ronde voor de training Worstmaker. Voor zowel de locatie Houten en de locatie Zwolle zijn er nog enkele plekken vrij. Start is in september. Ik zie jullie graag verschijnen.

– Ronnie Poeste