Eierrollade
Met Pasen is de brunch een veel voorkomend eetmoment. Speciaal brood, salades én vleeswaren dragen bij aan feestelijk tafelmoment. Juist in deze dagen kan de vakspecialist zich onderscheiden met eigengemaakte vleeswaren en specialiteiten. Eierrollade is hiervoor een mooie toevoeging.
Grondstoffen
- 3-4 kg Lichte varkensbuik
- 3 kg Grillworstdeeg naturel
Hulpstoffen per kilogram grondstof
- 20 gram nitrietpekelzout voor de varkensbuik
- 4 Ei staven (Deens merk Danaeg)
- Grill- en braadkruiden zonder zout
Hulpstoffen kalkoenfilet per kilogram grondstof
- 20 gram rollade kruiden met zout
- 5 gram hulpstoffen voor binding en kleur
Bereiding
- Snijd de buik open in de breedte zodat je deze kan openklappen.
- Wrijf de buik met het NP zout in. Wrijf de binnenkant goed op zodat er binding ontstaat.
- Vul de buik met grillworstdeeg vanuit het midden.
- Druk de eierstaven in het midden van het deeg. Zorg dat ze niet meer zichtbaar zijn.
- Rol het geheel vervolgens op in braadfolie en haal dit desgewenst voor stevigheid nog door een net. Opknopen kan natuurlijk ook.
- Braad het product op hete lucht 140 graden celsius tot een kern van 72 graden.
- Terugkoelen en opslaan
Recept: Nathan Burggraaf