Trots op het slagersambacht

Trots!

Op 15 maart van dit jaar ben ik beëdigd tot branche erkende meesterslager, evenals Wouter van de Veen. Mijn belangrijkste drijfveer voor deelname? Als ambassadeur vind ik het belangrijk om ons ambacht in een positief daglicht te stellen. Als branche erkende meesterslager wil ik anderen inspireren: mijn team, jonge vakbroeders, de vakopleiding en andere ondernemers. Wees TROTS op je ambacht!

 

De inauguratie was een fantastische bekroning van een intensief en leerzaam traject dat bijna een jaar in beslag nam. Uiteraard ben ik erg TROTS op het resultaat. Bijzonder om te ervaren is dat mensen om me heen ook heel TROTS zijn. In de eerste plaats mijn ouders – mijn belangrijkste leermeesters – en mijn vrouw en kinderen. Daarnaast de leden van mijn team. Meest bijzonder is toch wel dat ook klanten heel TROTS zijn.

 

Om de meesterproef met goed gevolg af te leggen, ging ik onder meer in de leer bij onze vaste slachter en is mijn vakkennis zéér uitvoerig getoetst. De meesterproef daagde me uit om het allerbeste van mezelf te laten zien. Maar feitelijk sta ik elke dag voor die uitdaging. Dagelijks sta ik met mijn team klaar om onze klanten de beste en lekkerste producten te bieden. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Maar dat is het niet! Voor het maken én verkopen van topproducten is vakmanschap vereist. Dat moeten we met TROTS uitdragen. Een mooie uitdaging die mij elke dag weer boeit. Voor een gezonde toekomst van ons ambacht is TROTS het sleutelwoord. Draag met TROTS uit dat je slager bent!

 

– Dennis van Dun

Dennis van Dun