Plantaardig en vlees, scheiden of combineren?

In het maatschappelijk krachtenveld neemt de discussie over vlees als voedingsmiddel toe. Is dat terecht of niet? Hoe moet de sector daarop reageren? Wat kan de slager/ondernemer hiermee doen als vakman?

 

Actuele vragen die tijdens dit seminar aan bod komen en nog veel meer. Een dialoog tussen vakmensen met een oprechte belangstelling in hun vak en product. Er wordt dieper ingegaan op de problemen rond vlees, over de ontwikkelingen in de vegetarische markt en op de technische mogelijkheden van het combineren van vlees- en plantaardige grondstoffen. Een vernieuwende kijk op productverbeteringen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Niet zonder vlees, maar juist mét vlees.

 

Na een boeiende en interactieve presentatie rond dit thema door Jos Hugense (CEO van Meatless) zal Ton Klos (technical accountmanager van Meatless) een praktijkdemonstratie verzorgen waarin de productie van een aantal producten centraal staat. Denk hierbij aan producten als gehaktballen, hamburgers en worstsoorten. Maar er is veel meer mogelijk met deze producten. Laat u zich hierin verrassen met overheerlijke gerechten die worden bereid en gepresenteerd in het buffet waarmee we dit seminar afsluiten.

 

13.30 uur Inloop en koffie

 

14.00 uur Introductie

 

14.10 uur  Hybride Vleesproducten door Jos Hugense met daarin de volgende thema’s.

  • Vlees, de stand van zaken
  • Duurzaamheid en vlees, hoe zit dat nu?
  • Vlees en gezondheid, de zin en onzin van elkaar scheiden.
  • Vlees en plant combineren, wat is er allemaal mogelijk?

16.00 uur Pauze

 

16.30 uur Praktijkdemonstratie ‘vlees en plantaardig’ door Ton Klos.

 

18.30 uur Afsluiting met vragen en eventuele conclusies door Jos Hugense, Ton Klos, Paul van Trigt en Ron Kinkelaar (Expertisecentrum).

 

19.00 uur Buffet door onze chef en de studenten van SVO

 

ca 21.00 uur Afsluiting van de dag

 

Kosten: 100 euro

Volgeboekt

Inschrijven is niet meer mogelijk.